Premià de Mar

20-D: SOM LA SOLUCIÓ

  • Actualizado:
  • Creado:

Article de David Gutiérrez, portaveu del GMS, al butlletí de l'agrupació.

Estem vivint un temps de canvi. Un canvi de paradigma, de formes d’entendre la realitat, de participar, de comunicar-nos, de forma de viure, d’entendre l’economia, la política i la tecnologia, en definitiva allò que durant la dècada passada dèiem que algun dia arribaria, doncs això ja ha arribat. 

La societat actual vol participar més dels assumptes públics, de tot allò que d’alguna manera li pugui afectar. La societat actual ha pres consciència de que és important implicar-se més, de que ha de participar més i de que ha d’assumir, també, el seu paper i la seva responsabilitat en tant que ciutadans.

La crisi econòmica ha significat una catarsi i ha fet que tot el que abans era entès d’una manera ara ho sigui d’una altra ben diferent. La fi d’un model econòmic basat en l’endeutament, i en els beneficis a curt termini ha fet que tothom canviï la seva forma d’actuar i prendre decisions. La precarització dels drets socials i laborals ha aprofundit les desigualtats socials que des de l’inici de la democràcia els diferents governs socialistes han lluitat per eliminar-les per aconseguir una societat més igualitària i més justa.

Els socialistes sempre hem apostat pel progrés, la justícia social i la igualtat d’oportunitats. Si Felipe González va representar l’Espanya dels drets i Jose Luis R. Zapatero va representar l’Espanya de les llibertats, ara, Pedro Sánchez representa l’Espanya de les oportunitats. Sobretot de les oportunitats perdudes durant aquests quatre anys de la mà de Mariano Rajoy i del PP.

És veritat que la crisi econòmica ens va fer prendre decisions que anaven en contra del nostre ideari. Però també és cert que quan més ha avançat la classe treballadora ha estat quan els socialistes hem governat. A diferencia de nosaltres la dreta retalla tant quan hi ha crisis com quan hi ha bonança econòmica. Els nivells d’inversió en educació pública, sanitat pública i en cobertura social ha crescut sempre sota governs socialistes, mai quan la dreta ha governat, mai.

Però la dreta no només retalla en drets socials, en igualtat d’oportunitats i aprofundeix en les desigualtats entre rics i treballadors sinó que a més, la dreta vol dividir als treballadors sota els seus respectius nacionalismes excloents: el nacionalisme català i el nacionalisme espanyol per tapar les seves vergonyes i corrupteles. 

El problema per als catalans i el conjunt dels espanyols ha estat i és el Partit Popular. La seva visió  uniforme d’Espanya genera greus tensions territorials. La diversitat cultural d’Espanya és la seva autèntica fortalesa.

El PSC i el PSOE representem la convivència, el respecte, els drets i llibertats socials i laborals, el progrés, la igualtat d’oportunitats i volem un futur per a la majoria.